Hvordan fastholder sociale organisationer med vokseværk deres frivillige? Projektet undersøgte hvad der skal til for at skabe robuste frivillige indsatser i stor skala, hvor kvaliteten samtidig bibeholdes.
Hvordan studeres graviditet og hverdagsliv som en del af den kliniske produktion af evidens? Projektet undersøgte de sociomaterielle og komplekse praksisser, der indgår i at skabe livstilsinterventioner for gravide - en befolkningsgruppe der sjældent deltager i kliniske studier.
Mental sundhed sent i arbejdslivet: Ældre medarbejdere er ikke bare nedslidte eller trætte – de er også erfarne, fleksible og motiverede. Projektet undersøgte, hvad der skal til for at skabe bedre muligheder for seniormedarbejdere.
Hvad er appetit og hvad kan påvirke den? Projektet undersøgte ældres hverdag, ønsker og rutiner, og gav derigennem nye indsigter i ældres oplevelse af og erfaring med appetit.
Livsvilkår, livskvalitet og sundhedsfremme blandt ældre i Grønland: I Grønland stiger antallet af ældre mennesker i disse år, men endnu er der begrænset viden om deres livsvilkår. Projektet Arktisk Aldring undersøgte dette gennem blandt andet kulturhistoriske og kulturanalytiske studier samt befolkningsundersøgelser.
Hvordan kan kulturelle og historiske perspektiver bidrage til viden om ældre menneskers fysiske aktivitet, mad og proteinindtag? Projektet udviklede nye og bedre anbefalinger for fysisk aktivitet samt proteinindtag til ældre mennesker.
Hvad er og hvordan skabes, gode sociale relationer mellem ældre og frivillige danskelever? I samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Elderlearn undersøgte CoRe hvilke betydning det frivillige tilbud har for ældre menneskers sociale liv og hvordan den gode sociale relation skabes.
De senere år har magtanvendelse på botilbud for mennesker med kognitive funktionsnedsættelser været et omdebatteret emne. Hvordan magtanvendelse opleves af de mennesker, som udsættes for den, har dog stort set været et fraværende perspektiv både i debatten og litteraturen. Forskningsprojektet kastede nyt lys på beboernes egne erfaringer med magtanvendelse.
Ishøj kommune har arbejdet med samskabelse som udviklingsmetode på ældreområdet, og gennem platformen Ældres netværk er der blevet etableret samarbejde mellem kommunen, forening og borgere i Ishøj om udviklingen af ældreaktiviteter og ældrelivet i Ishøj. Projektet undersøgte hvordan samarbejdsrelationer mellem kommunen og civilsamfundet er.
Forebyggelse af overvægt og dets konsekvenser: Fedme er ikke blot et problem, det er et kompleks fænomen og netop en oplagt showcase for multidisciplinær forskning. Forskningsprojektet samlede forskere fra de humanistiske, samfundsfaglige og biomedicinske forskningsområder med den hensigt sammen at skabe en bedre forståelse af fedme.
Ulighed i døden i København og Madrid i det sene 19. og tidlige 20. århundrede
En historie om hvordan visuelle fremstillinger har skabt undhedsvidenskabelig viden.
Forståelse af husholdningers forbrugspraksisser for at udvikle bæredygtig håndtering af mad.
Sygelighed i relation til det begyndende sygdomsunderstøttende system i perioden 1890-1960.