Seniorpraksis – mental sundhed sent i arbejdslivet

Udviklings- og forskningsprojektet Seniorpraksis undersøger seniormedarbejderes trivsel og arbejdsliv. Vi vil forbedre seniorarbejdsliv og pensionsovergange for at fremme mental sundhed blandt seniorer ved at udvikle tiltag og værktøjer til glæde for seniormedarbejderne og deres arbejdspladser.

Gennem etnologiske metoder og medarbejderinvolvering udvikler og afprøver vi branchespecifikke værktøjer, der kan sikre gode seniorarbejdsliv. Projektets formål er at fremme mental sundhed blandt seniormedarbejdere på tværs af brancher. Derfor udvikler vi tiltag såsom seniorsamtaler og overgangsordninger, der kan fremme længere og sundere arbejdsliv og gøre op med berøringsangst og aldersdiskrimination i branchen og på arbejdspladserne. Gennem formidling af viden om seniormedarbejdere og deres mentale sundhed fremmer vi debatten om den demografiske udvikling hen imod længere arbejdsliv og vigtigheden af mental trivsel. Læs om projektets foreløbige resultater på projektets kampagnehjemmeside www.erfarne.ku.dk.

 

 

 

 

 

 

 

Resultaterne af projektet vil løbende blive formidlet blandt andet her på siden i form at vores projektvlog. Vi vil i slutningen af projektet udkomme med en rapport, som beskriver projektet og dets resultater. Vi vil desuden udvikle initiativer, som vi vil udbrede til virksomheder med hjælp fra blandt andet pensionskasser, fagforeninger og arbejdsgiverforeninger.

 

 

 

 

 

 

Eksterne partnere

Poul Schou, direktør hos Reflektor

Helle Gram Quist, forskningskonsulent hos Velliv Foreningen

Følgegruppe

Lars Louis Andersen, professor hos Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Thomas Holberg, politisk konsulent i Ældre Sagen

Christian Lildholdt Jensen, politisk rådgiver i DJØF

Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet

 

 

 

Forskere

Navn Titel Telefon E-mail
Lassen, Aske Juul Lektor +4522920212 E-mail
Wulff, Anna Lyngdal Videnskabelig assistent +4535320030 E-mail

Forskere i projektperioden 1. november 2019 – 31. januar 2022 

Aske Juul Lassen
Line Steen Bygballe
Marie Gorm Aabo
Louise Kathrine Folker Christensen