Madspild i Danmark og Sverige - Forståelse af husholdningers forbrugspraksisser for at udvikle bæredygtig håndtering af mad
Projekt ved Sebastian Abrahamsson, Marie Curie Fellow ved CoRe.
Sebastian undersøger, hvordan madspild opstår i Øresundsregionen, og hvad der gøres for at forhindre, at det sker. Projektet har et fokus på forbrugerens rolle og praksisser vedrørende forbruget af mad. Hensigten med projektet er at kortlægge og formidle:
- Måder hvorpå teknikker og teknologier muliggør og forhindrer madspild.
- De specifikke måder hvorpå forskellige former for mad og deres fordærvelse tillader at mad bliver spildt og ikke-spildt.
- Projektet vil belyse forskelle og ligheder angående madspild i forbrugers hverdag i Danmark og Sverige ved at generere kvalitative materiale fra interviews og ved brug af etnografiske metoder.
Et vigtigt aspekt vil være at gå væk fra at bebrejde forbrugere for madspild og i stedet se på, hvordan forsøg på at forhindre mad i at gå til spilde indgår i forbrugernes liv, som samtidig er forbundet med andre bekymringer i hverdagslivet.