”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere”: Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Standard

”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere” : Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil. / Schøler, Maja.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 198 p.

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Harvard

Schøler, M 2016, ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere”: Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Schøler, M. (2016). ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere”: Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Schøler M. ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere”: Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 198 p.

Author

Schøler, Maja. / ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere” : Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 198 p.

Bibtex

@phdthesis{65bdc752aecc4e98a006036da5d99b33,
title = "”At v{\ae}re p{\aa} livsstils{\ae}ndringer er bare meget lettere”: Et antropologisk studie af en gruppe overv{\ae}gtige m{\ae}nds erfaringer med at {\ae}ndre livsstil",
abstract = "”At v{\ae}re p{\aa} livsstils{\ae}ndringer er bare meget lettere” er en antropologisk unders{\o}gelse af livsstil og livsstilsforandringer blandt en gruppe overv{\ae}gtige m{\ae}nd p{\aa} et kommunalt livsstilskursus i Stork{\o}benhavn; en unders{\o}gelse,der s{\ae}tter fokus p{\aa} deltagerne og deres refleksioner og praksis i den individuelle og f{\ae}lles kamp med –og mod –deres kropslige rutinerede praksisser. Afhandlingen handler om sp{\ae}ndingsfeltet mellem kropsligt indlejrede dispositioner og {\o}nsket om en sundere levem{\aa}de, og den udfordrer dels formodningen om, at forandring af rutinerede praksisser er resultatet af en refleksiv praksis, dels antagelsen om, at kropslige rutiner er sv{\ae}re at {\ae}ndre, fordi de er indlejret i ureflekterede hverdagspraksisser og derfor selvf{\o}lgelige. I afhandlingen viser jeg s{\aa}ledes, hvordan deltagerne p{\aa} livsstilskurset refleksivt s{\aa}vel som kropsligt anvender en r{\ae}kke forskellige metoder og relationer i deres fors{\o}g p{\aa} at forene idealet om en sundere livsstil med {\o}nsket om en balanceret levem{\aa}de. P{\aa} den baggrund argumenterer jeg for et perspektiv p{\aa} livsstilsforandringer som en kulturel, situeret og kreativ praksis, der indvirker p{\aa} og er influeret af (deltagernes) vurderinger, v{\ae}rdier og handlinger. Den gennemg{\aa}ende pointe er, at livsstilsforandringer konstitueres materielt, kropsligt, socialt og moralsk gennem kreative forhandlinger mellem de muligheder og begr{\ae}nsninger,som hverdagens rammer og forpligtelser s{\ae}tter for deltagernes livsstilsforandrings projekter. M{\aa}let er en balanceret levem{\aa}de.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Antropologi, Livsstils{\ae}ndring",
author = "Maja Sch{\o}ler",
year = "2016",
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere”

T2 - Et antropologisk studie af en gruppe overvægtige mænds erfaringer med at ændre livsstil

AU - Schøler, Maja

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere” er en antropologisk undersøgelse af livsstil og livsstilsforandringer blandt en gruppe overvægtige mænd på et kommunalt livsstilskursus i Storkøbenhavn; en undersøgelse,der sætter fokus på deltagerne og deres refleksioner og praksis i den individuelle og fælles kamp med –og mod –deres kropslige rutinerede praksisser. Afhandlingen handler om spændingsfeltet mellem kropsligt indlejrede dispositioner og ønsket om en sundere levemåde, og den udfordrer dels formodningen om, at forandring af rutinerede praksisser er resultatet af en refleksiv praksis, dels antagelsen om, at kropslige rutiner er svære at ændre, fordi de er indlejret i ureflekterede hverdagspraksisser og derfor selvfølgelige. I afhandlingen viser jeg således, hvordan deltagerne på livsstilskurset refleksivt såvel som kropsligt anvender en række forskellige metoder og relationer i deres forsøg på at forene idealet om en sundere livsstil med ønsket om en balanceret levemåde. På den baggrund argumenterer jeg for et perspektiv på livsstilsforandringer som en kulturel, situeret og kreativ praksis, der indvirker på og er influeret af (deltagernes) vurderinger, værdier og handlinger. Den gennemgående pointe er, at livsstilsforandringer konstitueres materielt, kropsligt, socialt og moralsk gennem kreative forhandlinger mellem de muligheder og begrænsninger,som hverdagens rammer og forpligtelser sætter for deltagernes livsstilsforandrings projekter. Målet er en balanceret levemåde.

AB - ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere” er en antropologisk undersøgelse af livsstil og livsstilsforandringer blandt en gruppe overvægtige mænd på et kommunalt livsstilskursus i Storkøbenhavn; en undersøgelse,der sætter fokus på deltagerne og deres refleksioner og praksis i den individuelle og fælles kamp med –og mod –deres kropslige rutinerede praksisser. Afhandlingen handler om spændingsfeltet mellem kropsligt indlejrede dispositioner og ønsket om en sundere levemåde, og den udfordrer dels formodningen om, at forandring af rutinerede praksisser er resultatet af en refleksiv praksis, dels antagelsen om, at kropslige rutiner er svære at ændre, fordi de er indlejret i ureflekterede hverdagspraksisser og derfor selvfølgelige. I afhandlingen viser jeg således, hvordan deltagerne på livsstilskurset refleksivt såvel som kropsligt anvender en række forskellige metoder og relationer i deres forsøg på at forene idealet om en sundere livsstil med ønsket om en balanceret levemåde. På den baggrund argumenterer jeg for et perspektiv på livsstilsforandringer som en kulturel, situeret og kreativ praksis, der indvirker på og er influeret af (deltagernes) vurderinger, værdier og handlinger. Den gennemgående pointe er, at livsstilsforandringer konstitueres materielt, kropsligt, socialt og moralsk gennem kreative forhandlinger mellem de muligheder og begrænsninger,som hverdagens rammer og forpligtelser sætter for deltagernes livsstilsforandrings projekter. Målet er en balanceret levemåde.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Antropologi

KW - Livsstilsændring

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - ”At være på livsstilsændringer er bare meget lettere”

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 167512188